Μητέρες υποστηρίζουν την Κοινή Επιμέλεια των Παιδιών

Οι μητέρες υποστηρίζουν την Κοινή Επιμέλεια των Παιδιών.

κοινή επιμέλεια

«Τα δικαστήρια αποφασίζουν μόνο σε σχέση με τα χρήματα, όποιος έχει τον καλύτερο δικηγόρο παίρνει τα παιδιά».

Η νομοθεσία για την Κοινή Επιμέλεια των Παιδιών έχει λάβει μεγάλη υποστήριξη στην Γερουσία της Νότια Ντακότα αυτή την εβδομάδα. Το νομοσχέδιο πέρασε ομόφωνα από τη Γερουσία, όπως αναφέρει το Keloland.com.

Η νομοθεσία της από Κοινού Επιμέλειας των παιδιών, θέτει τα πρότυπα στους δικαστές που θα εξετάζουν κατά τη διάρκεια των διαφωνιών για την επιμέλεια. Εάν οι γονείς πληρούν αυτά τα πρότυπα, το δικαστήριο θα έχει την δυνατότητα να τους επιβραβεύσει με την Κοινή Επιμέλεια.
Πολλοί από τους ανθρώπους που ζήτησαν την αλλαγή της νομοθεσίας είναι μπαμπάδες, που δεν έχουν την επιμέλεια των παιδιών, βάσει του ισχύοντος συστήματος Νότια Ντακότα, αλλά πολλές μητέρες είναι επίσης ευτυχής, που η νομοθεσία κινείται προς τα εμπρός.

«Δεν μου επιτρέπουν να τα δω καθόλου. Είναι όλα υπό τον έλεγχό του. Δεν έχω τίποτα τώρα», δηλώνει η Jamie Metcalfe, μια μητέρα που δεν έχει την επιμέλεια των παιδιών της.

Η Jamie Metcalfe φροντίζει την έφηβη κόρη της από την προηγούμενη σχέση της, αλλά μέχρι τώρα της αρνούνται την επιμέλεια του 3 ετών γιου της Thomas, και της 2 ετών κόρης της Ferrah, μετά το διαζύγιό της, από τον πρόσφατο γάμο της.

«Δεν επηρεάζει μόνο τους πατέρες, επηρεάζει πάρα πολύ και τις  μητέρες. Τα δικαστήρια αποφασίζουν μόνο σε σχέση με τα χρήματα, όποιος έχει τον καλύτερο δικηγόρο παίρνει τα παιδιά», είπε η Metcalfe.

Αυτή τη στιγμή τα δικαστήρια στην Νότια Ντακότα, απονέμουν την κύρια επιμέλεια στον ένα γονέα και επιβάλλουν το καθεστώς του αποκλεισμού από την επιμέλεια στον άλλο γονέα, αντί να έχουν τη δυνατότητα να συνάψουν την από κοινού επιμέλεια των παιδιών.

«Χρησιμοποιούν τα παιδιά ως πιόνια για να βλάψουν το άλλο μέρος και δεν είναι δίκαιο για τα παιδιά ή για τον άλλο γονέα που τα αγαπά πραγματικά» είπε η Metcalfe.
Γι'αυτό η Metcalfe υποστηρίζει την νομοθεσία της Κοινής Επιμέλειας των παιδιών.

«Αν υπάρχει σοβαρός λόγος τα παιδιά να μην έχουν τον ένα γονέα στη ζωή τους, για να προστατευθεί το παιδί, το καταλαβαίνω, αλλά όταν οι γονείς θέλουν να είναι πραγματικά γονείς με τα παιδιά τους, θα πρέπει να τους επιτρέπεται» είπε η Metcalfe.

Και αυτός είναι ο λόγος που η Metcalfe πιστεύει ότι οι μητέρες θα επωφεληθούν επίσης από τις αλλαγές που προτείνονται στην νομοθεσία.

Η νομοθεσία για την Κοινή Επιμέλεια των παιδιών βρίσκεται τώρα στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πηγή: ΜΠΑΜΠΑ ΕΛΑ

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.